ONZE BEHANDELINGEN

Hieronder vind u een overzicht van onze behandelingen.
Heeft u een vraag die hieronder niet beantwoord wordt? Neem  gerust contact met ons op.

Vrijblijvende prothesecheck

Heeft u problemen tijdens het kauwen of is de kauwfunctie verminderd, kantelt uw prothese, plakt u de prothese vast, heeft u pijnklachten van uw prothese of wilt u gewoon uw prothese eens laten controleren? Kom bij ons langs voor een vrijblijvende controle van uw gebitsprothese. Wij kunnen u na controle verschillende behandelmogelijkheden aanbieden om problemen op te lossen. Wij raden u aan om uw prothese, mond en slijmvliezen eens per jaar te controleren door een Tandprotheticus.

Volledige tandprothese

De volledige gebitsprothese is een vervanging voor uw eigen tanden. Als uw tanden verloren zijn gegaan is er de mogelijkheid om de kauwfunctie te herstellen met een volledige gebitsprothese. De kauwfunctie is een belangrijke functie aan het begin van de spijsvertering. Een gebitsprothese zorgt er ook voor dat uw gezicht niet gaat invallen en dat u zorgeloos kunt lachen en participeren in de samenleving.
Uw gebit is hierdoor ook uw voorkomen en uitstraling.

De Tandprotheticus zal tijdens de intake samen met u de verschillende mogelijkheden bespreken en vervolgens een behandelplan opstellen.
Over het algemeen bestaat de behandeling voor het vervaardigen van een gebitsprothese uit 6 afspraken inclusief een nacontrole.

  Intake en eerste (globale) afdrukken

  Definitieve (precisie) afdrukken

  Beetbepalen (stand van de kaken bepalen)

  Prothese passen in was

  Plaatsen nieuwe prothese

  Nacontrole

  Intake en eerste (globale) afdrukken

  Definitieve (precisie) afdrukken

  Beetbepalen (stand van de kaken bepalen)

  Prothese passen in was

  Plaatsen nieuwe prothese

  Nacontrole

  Intake en eerste (globale) afdrukken

  Definitieve (precisie) afdrukken

  Beetbepalen (stand van de kaken bepalen)

  Prothese passen in was

  Plaatsen nieuwe prothese

  Nacontrole

Kijk bij de tarieven voor de vergoedingen door de zorgverzekering

Gedeeltelijke (partiële) gebitsprothese

De partiële kunststof gebitsprothese is een oplossing als u slechts een aantal tanden en/of kiezen mist. De partiële kunststof prothese is een plaatje voor de boven en/of onderkaak die volledig van kunststof is vervaardigd en de ontbrekende tanden en/of kiezen kan vervangen door middel van kunsttanden. Er kunnen eventueel ook hand gebogen haakjes in de prothese die klemmen om uw eigen tanden om de houvast van het plaatje te verbeteren.

Meer informatie? Maak een vrijblijvende afspraak met de Tandprotheticus.

Noodprothese

Als uw tanden om een of andere reden getrokken moeten worden is dit fysiek en metaal een ingrijpende gebeurtenis. Om u door deze periode heen te helpen is goede begeleiding en nazorg nodig. De Tandprotheticus kan u deze begeleiding en zorg bieden.

De naam “noodprothese” zegt het eigenlijk al, dit is een prothese die wordt (voordat uw tanden worden getrokken) voorbereid bij en door de Tandprotheticus, vervolgens wordt de prothese geplaatst door de tandarts/kaakchirurg die uw tanden trekt. De noodprothese is bedoeld voor de periode om het tandvlees en kaakbot te laten genezen. Het kaakbot slinkt namelijk het snelst nadat uw tanden net zijn getrokken en dat betekent dat uw prothese dan ook aangepast moet worden om de prothese weer passend te maken en ongemakken te voorkomen.

Bij een noodprothese komen ook vaak drukplekken (pijnplekken), hier bent u natuurlijk ook zo vaak als nodig is welkom bij ons in de praktijk. Als het kaakbot na een aantal maanden gestabiliseerd is kan en mag er van de zorgverzekering een nieuwe definitieve prothese worden aangemeten wat voor u als patiënt meer comfort biedt en bovendien zal de prothese esthetisch veel fraaier zijn.

Reparaties

Is uw prothese gevallen of is uw prothese door een andere reden stuk gegaan? Wij kunnen de meeste breuken, scheuren of tanden en kiezen die kapot zijn voor u repareren. Vaak komt een reparatie op een ongelukkig moment zoals het weekend, vlak voor een verjaardag, etentje of een ander belangrijk moment. Neem contact met ons op en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen zodat u toch nog naar die verjaardag, etentje of andere gelegenheid kunt.

Het kan ook zijn dat uw prothese in uw mond breekt of scheurt. Dit is meestal een indicatie dat uw prothese opgevuld of vervangen moet worden. Als u prothese bij ons wordt gerepareerd zullen wij meteen uw prothese controleren op slijtage en pasvorm in de mond.

Reparaties zijn ook s’avonds en in het weekend mogelijk na telefonisch overleg.

Opvullen (rebasen)

Als u een prothese draagt en geen eigen tanden met wortels in de kaken heeft slinken uw kaken.
Dit is een natuurlijk proces en dit is niet tegen te houden. U ontkomt er niet aan dat uw prothese na verloop van tijd losser gaat zitten en kan wankelen of erger nog, breken of scheuren. Als de prothese niet meer goed aansluit op de kaak is de houvast weg en gaat de prothese klapperen. Er is dan immers ook ruimte voor voedselresten en bacteriën wat de gezondheid niet ten goede komt.

Als u last heeft van deze klachten of u twijfelt over de pasvorm van u prothese? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen en zullen wij uw prothese vrijblijvend controleren en zo nodig de problemen oplossen onder de voorwaarden en kosten die door de zorgverzekeraar worden gesteld.
Bij een noodprothese komen ook vaak drukplekken (pijnplekken), hier bent u natuurlijk ook zo vaak als nodig is welkom bij ons in de praktijk.

Als het kaakbot na een aantal maanden gestabiliseerd is kan en mag er van de zorgverzekering een nieuwe definitieve prothese worden aangemeten wat voor u als patiënt meer comfort biedt en bovendien zal de prothese esthetisch veel fraaier zijn.

Gedeeltelijke (partiële) frame gebitsprothese

De frame prothese heeft ook als doel een aantal ontbrekende tanden en/of kiezen te vervangen. Echter is het verschil met een kunststof plaatje dat de basis van een frameprothese van metaal is. De metalen basis neemt minder ruimte in de mondholte in beslag en er zitten strakkere ankers aan die klemmen om uw eigen tanden zodat het comfort groter is en dat het frame beter vast zit.

Maak voor meer informatie een afspraak met de Tandprotheticus.

Klikprothese op implantaten

Als u een prothese draagt zorgt een natuurlijk proces ervoor dat het kaakbot slinkt. Dit begint vanaf het moment dat u eigen tanden zijn getrokken. U kunt zich dan wel voorstellen dat als u jaren met een prothese loopt de kaken zo ver geslonken zijn dat de kaken geen houvast meer bieden aan een gebitsprothese. Dankzij de huidige technieken in de tandheelkunde kan dit worden opgelost met een kleine ingreep bij een tandarts-implantoloog doormiddel van implantaten te plaatsen in het kaakbot. Hier wordt de prothese dan vervolgens aan vastgeklikt.

Tijdens een controle of een vrijblijvende prothesecheck kan de Tandprotheticus beoordelen of u in aanmerking komt voor het plaatsen van implantaten.

Indien u in aanmerking komt voor het plaatsen implantaten regelen wij een verwijzing voor de tandarts-implantoloog. Bij de tandarts-implantoloog krijgt u een intakegesprek en zal hij u informeren over de behandeling. Als de implantaten zijn geplaatst wordt uw huidige prothese aangepast zodat u tijdens de ingroeiperiode van de implantaten niet zonder prothese hoeft te lopen. Na de ingroeiperiode van de implantaten in het kaakbot komt u weer bij ons in de praktijk en wordt de nieuwe klikprothese voor u vervaardigt.

TARIEVEN & VERGOEDINGEN

Wij hanteren de door Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. U betaalt dus nooit te veel.

Tandprothetische praktijk Kunstgebit Soest heeft contracten met de meeste Nederlandse zorgverzekeraars en hanteert de door Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. Waardoor u als cliënt van onze praktijk in aanmerking komt voor bepaalde vergoedingen en in sommige gevallen wordt zelfs alles vergoed.
De volledige gebitsprothese wordt voor 75% uit het basispakket vergoed. Dit houdt in dat u, indien u geen aanvullende tandverzekering heeft, 25% zelf moet betalen. Verder moet u rekening houden met uw wettelijk (en vrijwillig) eigen risico.

  • Reparatie of aanpassingen aan uw volledige prothese worden voor 90% vergoed uit de basisverzekering.
  • Partiële- en frame protheses worden deels of geheel vergoed als u een tandverzekering heeft.

 Bij vragen kunt u ons gerust vrijblijvend bellen, mailen of langskomen!

* Vergoedingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen in polisvoorwaarden van zorgverzekeraars.

Maak een afspraak

U mag altijd bij ons binnenlopen maar om u beter van dienst te kunnen zijn raden we u aan om een afspraak te maken. Als u onderstaand formulier invult nemen wij z.s.m. contact met u op.

Algemeen Contactformulier

Maak een afspraak

U mag altijd bij ons binnenlopen maar om u beter van dienst te kunnen zijn raden we u aan om een afspraak te maken. Als u onderstaand formulier invult nemen wij z.s.m. contact met u op.

Algemeen Contactformulier